У січні овочі борщового набору не зросли в ціні. Деякі навіть подешевшали. Буряк в Україні в середньому продають по 3-4 грн/кг. Капуста коштує 3-5 грн/кг. Найнижча ціна на моркву - 3 грн/кг.
Цибуля коштує 7,5-8 грн/кг. Водночас зросла в ціні через сезонний фактор салатна синя і біла цибуля. Продукції мало залишилося в овочесховищах. За кілограм треба віддати 15 грн.
"Низькі ціни на овочі не тішать українських фермерів. Вони розраховували зимою продавати продукцію дорожче. Очікують, що в лютому ціни на продукцію почнуть зростати", - говорить експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.
Картопля коштує на 30-40% дешевше, ніж у вересні. Продають по 6-7,5 грн/кг. Водночас продукцію продовжуть завозити з-за кордону. Попит на неї зберігається.
бізнес
Бізнес компаньйон
компаньйон
журнал
гривня
курс
долар
девальвація
економіка
Тернопіль
тернопільські новини
валюта
форекс
інвестор
світовий ринок
каталог
підприємства
магазини
ціна
овочі
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи