Соковита і солодка черешня приносить користь далеко не всім людям.
Популярну літню ягоду черешню, ціни на яку цьогоріч кусаються, можна вживати далеко не всім. І якщо комусь лікарі радять просто не зловживати, то деяким людям соковиті плоди і зовсім протипоказані.
Лікарі кажуть, що справа в небезпечних нітратах і ферментах, що містяться в черешні.
Так, дієтолог Людмила Бабич запевняє, що ягода може чинити проносний ефект, тому деяким людям краще утриматися.
“Черешня заборонена тим, хто часто страждає розладами шлунка та діареєю, оскільки чинить додаткову проносну дію”, – зазначила лікар.
Крім того, черешню не можна вживати при непрохідності кишечника.
Людмила Бабич розповіла, як “убезпечити” ягоду. Вона радить замочувати черешню в холодній воді перед споживанням в їжу. Через 20 хвилин її можна промити і їсти.
А дітям першу черешню давати не варто. Річ у тому, що через клітковину, велику кількість вуглеводів і алергенів дитині може стати погано. Адже малечу так складно відтягнути від миски з ароматною ягодою, а потім можуть бути неприємності.
Черешню на голодний шлунок їсти не можна, але і відразу після їжі теж. Краще почекати півгодини. Обмежитися варто 20-25 ягодами на день.
Зазначимо, що нітрати – не найгірше, що може бути у ранніх овочах. Більш небезпечні – нітрозаміни і різні речовини, які використовуються для зовнішньої обробки овочів і фруктів.
бізнес
Бізнес компаньйон
компаньйон
журнал
гривня
курс
долар
девальвація
економіка
Тернопіль
тернопільські новини
валюта
форекс
інвестор
світовий ринок
каталог
підприємства
магазини
черешня
лікарі
заборона
шкода
здоровя
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи