Фахівці розповіли, кому категорично протипоказано їсти груші.
Груша є низькокалорійним і смачним фруктом, у якого є багато корисних властивостей. Фахівці розповіли, кому цей фрукт корисно їсти, а кому рекомендується виключити її з раціону.
Груша здатна поліпшити роботу кишківника внаслідок пектинів, які є в її складі. Вона знижує рівень холестерину, насичує кров калієм і цілюще впливає на роботу серця. У ній міститься фолієва кислота, а також арбутин, який бореться з бактеріями шляхом антисептичної властивості. Про це пише видання Telegraf.
Людям з хворобами шлунка. У грушах є мікроскопічні кам'янисті клітини, які можуть викликати подразнення слизової шлунку, а також больовий ефект і розлад стільця. Не варто налягати на груші тим, у кого є гастрит, коліт і виразка шлунка, особливо в періоди загострення хвороби. Також не варто їсти цей фрукт тим, у кого діагностували синдром роздратованого кишківника.
Діабетики. У грушах міститься багато фруктози й тому медики не рекомендують ні вживати у свіжому вигляді, ні в сушеному. Якщо дуже сильно хочеться, то варто вибрати кисло-солодкий сорт, в якому менше фруктози та тільки після консультації з лікарем.
Крім того, дієтологи рекомендують і здоровим людям акуратно вживати груші, через те, що після солодких і стиглих фруктів у великій кількості через кілька годин можливі болі в животі та інші симптоми нетравлення.
бізнес
Бізнес компаньйон
компаньйон
журнал
гривня
курс
долар
девальвація
економіка
Тернопіль
тернопільські новини
валюта
форекс
інвестор
світовий ринок
каталог
підприємства
магазини
груші
здоровя
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи