Усвідомлене споживання дає можливість зберегти природні ресурси та власні кошти.
Надлишкове споживання шкодить не лише екології, але і вашому гаманцю. Як заощадити гроші на купівлі тих самих продуктів, не утискаючи себе? STYLER розібрався як працює усвідомлене споживання і чи так це ефективно насправді.
Тема усвідомленого споживання не нова. Свої витоки це явище бере в Європі, де уряди країн першими стали використовувати сміття в якості палива і матеріалу для виготовлення нових продуктів. В останні кілька років термін "усвідомлене споживання" закріпився за екоактивістами, а також веганами та всіма тими, хто намагається плисти на хвилі екологічності. На рубежі 2019-2020 років багато зірок стали активно пропагувати усвідомлене споживання, що призвело до появи безлічі порад в модних журналах і виданнях на цю тему. Ми обрали найбільш ефективні та найменш трудомісткі поради, що дозволять заощадити та бути більш екологічними.
№1. Складайте список покупок
Ми часто купуємо занадто багато їжі, більше, ніж нам насправді потрібно. Тому правильно робити чек-листи — списки покупок перед походом в магазин, щоб не купити зайвого в різноманітті товарів. Крім того, не варто заходити в магазин голодним — є велика ймовірність набрати непотрібних продуктів. Склавши попередньо меню на найближчі дні, ви зможете істотно скоротити навіть список покупок.
№2. Правильно зберігайте продукти
Дуже важливо правильно зберігати продукти, щоб вони не псувалися раніше часу. Наприклад, картоплю, цибулю, помідори, банани, часник і огірки не слід тримати в холодильнику — їх треба зберігати при кімнатній температурі. Зелень рекомендується обернути паперовим рушником і прибрати в пакет, попередньо зробивши в ньому кілька невеликих отворів для вентиляції. Крім того, швидкопсувні продукти варто розміщувати в холодильнику ближче, щоб вони не припадали пилом на задніх полицях, і ви не забували про них.
№3. Використовуйте всі частини продукту
При приготуванні використовуйте всі частини продукту. Імпровізуйте! Намагайтеся не викидати залишки їжі, з них може вийти нове блюдо, наприклад приготувати бульйон або фрітату. Морквяне бадилля іноді можна використовувати замість петрушки, а з лушпиння фруктів або овочів можна зробити овочеві чіпси. В сучасних духовках є спеціальна програма дегідратації для їх приготування. Про це The Village розповів шеф-кухар White Rabbit Володимир Мухін. Ми ж рекомендуємо шукати рецепти в Google. Ця порада допоможе не тільки заощадити гроші, але й урізноманітнити харчування.
№4. Заморожуйте
Якщо ви бачите, що фрукти і ягоди починають псуватися, наріжте їх, розкладіть в контейнери та відправте в морозилку. Вранці завжди приємно приготувати в блендері ягідний смузі, додавши трохи вівсяних пластівців, йогурт, горіхи й мед. Якщо ви зрозуміли, що у вас утворився зайвий хліб, поріжте його і покладіть в морозильник — використовуєте його для грінок або панірування. Французи заморожують залишки багетів, після чого в мікрохвильовій печі або духовці через кілька днів знову "повертають їх до життя". Взагалі можна заморожувати все що завгодно — залишки овочів, зелень, навіть залишки млинців або оладок, якщо раптом напекли занадто багато.
бізнес
Бізнес компаньйон
компаньйон
журнал
гривня
курс
долар
девальвація
економіка
Тернопіль
тернопільські новини
валюта
форекс
інвестор
світовий ринок
каталог
підприємства
магазини
гроші
продукти
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи