Антибіотики не рекомендується приймати з рядом популярних продуктів харчування.
Антибіотики не можна поєднувати не тільки з алкоголем, але і з низкою інших популярних і корисних продуктів харчування, які українці їдять і п’ють щодня. Що не можна вживати з антибіотиками – читайте в матеріалі.
Кардіолог, доктор медичних наук, професор Катерина Амосова на своїй сторінці в Facebook опублікувала список продуктів, які можуть нівелювати властивості антибіотиків, або ж самі ліки поміняють властивості продуктів.
Кальцій, а також магній і білок казеїн здатні зв’язуватися з окремими антибіотиками: тетрацикліном, доксацикліном і ципрофлоксацином, перешкоджаючи всмоктуванню в шлунку.
Те ж саме стосується і кальцію і магнію, що містяться в складі мультивітамінів і деяких антацидів (гавіскон, альмагель), які використовують при печії для нейтралізації надлишку соляної кислоти в шлунку.
Медик радить розмежувати час вживання цих продуктів і препаратів з антибіотиками.
“Що робити? Приймати ці препарати мінімум за 1 годину до вживання молочних продуктів (антацидів, мультивітамінів) або через 2 години після цього”, – пише медик.
Каву не варто поєднувати з деякими антибіотиками з причини того, що ліки можуть посилити дію кофеїну на організм.
Це може викликати головний біль, підвищення артеріального тиску, безсоння, нервозність.
бізнес
Бізнес компаньйон
компаньйон
журнал
гривня
курс
долар
девальвація
економіка
Тернопіль
тернопільські новини
валюта
форекс
інвестор
світовий ринок
каталог
підприємства
магазини
їжа
антибіотики
продукти
ліки
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи